2011. január 10., hétfő

Rakott almás palacsinta

RAKOTT ALMÁS PALACSINTA


Ez igazán a család kedvence!!!
Még nem találkoztam olyannal - aki nem kért volna még...
A palacsinta a szokásos tönköly lisztből - sóból -fahéjból és vízből áll - amit folyékony híg tésztává keverünk. Ez kb a második alkalomra már kialakul - hogy milyen sűrűségű tészta válik be.
A serpenyőt jól felforrósítjuk - majd szépen sorban kisütjük a palacsintákat. Akinek megy - egyszerre kettővel is dolgozhat!
Miután beindult a sütés - a 4-5. környékén már lehet pucolni az almákat - majd lereszelni - fahéjjal és mézzel - esetleg szegfűszeggel ízesíteni.
Már közben is lehet elkezdeni a rétegezést - egy palacsinta - egy réteg reszelt alma.
A tetejére mehet bőven - de mással is lehet díszíteni (pl. kókuszreszelék - fahéj - karobpor ...stb.)
Nálunk ez a vasárnapi reggeli - JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése