2011. február 25., péntek

Újabb főzésmentes főzőestet tartottunk!!!

TERÜLJ-TERÜLJ ASZTALKÁM!!! :)

Az összkép!!


KÓKUSZOS-FAHÉJAS RESZELT ALMA
Attól függően - hogy hány főre készül - 1,5-2 alma fejenként (az almák méretétől is függ).
Az alma fajtát saját ízlés szerint válasszuk - érdemes levesesebb típust választani.
Tehát lereszeljük - a nagy lyukú reszelőn - majd fahéjjal - kókusszal bekeverjük - mazsolával - magvakkal feldobjuk - a tetejét meg kedvünk és kreativitásunk szerint díszítjük. MINDIG NYERŐ!!! Nálunk mindenki szereti!!!

MANDULATEJ
Kb. 10 dkg mandulát beáztatunk egy fél napra vízben. A legjobb este beáztatni - reggelre már jó is lesz. 
Lehet már ekkor is hozzáadni egy kis fahéjat illetve a mazsolát is.
Amikor megpuhultak a mandulaszemek - leturmixoljuk - először mindig a kevés lével - épp hogy ne égjen le a  turmix-gép - majd azt felöntjük vízzel. Ezután mégegyszer rákeverünk - majd leszűrjük. A sűrűje a mandulakrém - a híg rész már a tej. Mézzel vagy barna nádcukorral édesíthetünk rajta ízlés szerint!!! Nagyon finoooooooom és sok kalcium van benne - de tényleg!! :)

KARFIOLOS ZÖLDSÉGKRÉM
Az ilyen krémeket az otthon fellelhető zöldségekből - vagy maradékokból szoktam elkészíteni. 
Egyszerűen meghámozom őket és nagy darabokra vágom - amit összeturmixolok - ízesítek fűszerekkel - mint pl. só - római kömény - pici csípős paprika - petrezselyem vagy bazsalikom. Ezt hagymakarikákkal díszítettem.

MANDULAKRÉM
Legalábbis ha jól emlékszem - ez az!! :)
Általában édesen szoktam elkészíteni - egy almát és egy banánt hozzáturmixolva elég finom nyalánkságot lehet készíteni - igazi bébipapi!!!
Ezek a receptek bármikor kipróbálhatóak és bármelyik összetevőjükben megváltoztathatóak - inkább egyfajta iránymutatók - hogy hogyan is készítsünk egyszerűen egészségeset és finomat!! Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése